Goingen!

Mammas älskade going är nu inskolad och klar för dagis, och nu går det bra när vi lämnar, han blir pyttepytte ledsen, eller man kan nog inte kalla det ledsen heller, så han trivs nog bra med sina nya vänner......
och idag så började något annat nytt i Kalles liv, han ska nu bo ett par dagar hos pappa och sen några dagar hos mamma, och så blir det varannan helg, på det viset så blir han inte borta så länge från varken mamma eller pappa.....det gäller att hitta på saker att göra så att man inte längtar ihjäl sig efter honom......vi har ju liksom umgåtts i 1 år och 10 månader, plus 9 månader i magen.....så det blir lite tufft för mammsen ett tag framöver!!!




...men mamma, sluta fota någon gång.....du har ju liksom flera hundratusen foton på mig!!!

Kalles favoriter!!!


Eva Spice har fyllt 40 år så det var fest i fredags, som tur var kom moster och Lennart ner och var barnvakt...till världens lyckligaste Kalle...





...Tema Cowboy...!!


...40 åringen blev fängslad av 3 cowboys..!!

Jättebjörnen!!

Minns ni den stora nallen som Kalle fick av mormor när han föddes.......den är enorm....eller var, för nu har Kalle vuxit ikapp den, trodde faktiskt inte att det skulle gå så här fort.....aj, aj, aj vart tog tiden vägen.........!!








....och i dag när Kalle pysslade lite i handfatet med vatten och saker så helt plötsligt när jag kom in så låg handduken i handfatet, och jag frågade honom -men Kalle får den ligga där? Jag fick inget svar och han lådsades inte om mig, så jag frågade igen- Vem har lovat dig att ta handuken och blöta ner den....då tittade han med en lite lurig blick på mig och sa glatt MORMOR.......... då hade jag väldigt svårt att hålla mig för skratt!!!

Dagisuppdate igen!!

Nu går det rikgtigt bra på dagis....lite tårar när mammsen går, men sen är det full fart...!! Kalles favoritlärare är Maxim, men fröknarna Afshane och Camilla är suveräna de med!!


....och så finns det ju en moppe som man kan åka på..........


....Kalle äääääääääääälskar moppar, fast mamma säger att vissa är motorcyklar....fast det tror inte Kalle på!!

På väg...

till dagis, det regnade, men vad bryr sig en liten kille om det...

Och idag så har det gått jätte bra på dagis, tårar blev det när vi lämnade, men sen har det gått superbra!!!


Dagis!!!

Lite uppdate på dagisfronten..! Jag har nu lämnat Kalle själv 3 ggr på dagis, det är ingen lek för en stackars blödig mamma ;=)), han skriker och är jätte ledsen när jag ska gå, men de säger att det går över, och att det sen går jätte bra med honom och han har även sovit middag både mån och tisd, och det är ju superbra.....!! Men han tyr sig jätte mycket till den man lämnar honom till, och idag så var det Afshane, som inte ens fick gå på toa själv, utan Kalle skulle följa med....!!
Jag hoppas verkligen att han snart kan tycka att det är skönt utan sin mamma en dag.......och bara glatt vinka hej då...!!! Vi får se, håll tummarna!
I dag så var han jätte sur och grining och svårflörtad när vi kom hem, ingenting dög, han ville bara gå och lägga sig och dricka välling.....kl var 16.30 och jag tyckte väl att det var lite väl tidigt för läggdags...så vi fick truga med bad, tv, smoothie samtidigt med middag, macka efter maten (säg inget till pappsen, men mackan åt han i soffan ;=)) Men kl 19 så sov han som en stock, vaknade dock vid 21 och var helt hysterisk, jätte svår att trösta....undrar om det är dagisdrömmar han har....stackars lilla älskling! Så nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng och hoppas på att vi får sova gott hela natten....och att morgondagen blir helt fantastisk på dagis...och så hoppas vi att dagisläraren Maxim är frisk, för Kalle gillar honom stenhårt!!!




Mammas älskad prins!!

Kalas hos moster Pia!

Moster Pia har fyllt år, så vi åkte till Karlstad hela släkten för att fira henne. Det var så roligt, så vi vill att Pia fyller år oftare!!!


..Grattis till moster Pia..


Mats & Cayenne, som också är syster till Pia...


Fredrik, kusin Janni & Michell, hunden heter Elvis..


...mammsen, Kalle & Chanell..


...och helt plötsligt så blev Kalle hundvakt....det var ju tur att det var en sån liten hund...


...och riktigt bra går det också....tar sin uppgift på största allvar...


....Fredrik, Johanna & Jocke följde också med, här är Kalle med sin stora idol Lennart..


Pick nick i det gröna....


...en massa goa grejer hade grabbarna fixat...


..alla var där....4 systrar med familjer....


...och Pia fick 50 st JÄTTE FINA presenter......vicken lycka...(hoppas disktrasan och gummisnoddarna kommer till bra användning, för att inte tala om toaborsten....)


Kalle fick en fotbollskompis, Martell heter han


mys med mormor


Josefina hade lite problem med det spelande ljuset.....


...ojojoj, va mycke ljus, kan det vara en 25 st


..hoppas moster önskade sig nåt riktigt bra, för hon lyckade blåsa ut alla ljus..


..och jag hade en jätte rolig dag, fick leka med massor av barn....och pussas med mormor och mostrar...

Älsklingsgofisen!

I måndags så sa ju Kalle att han skulle kissa pottan, och sen dess så kissar han på pottan när vi är hemma........tänk att de skulle vara så lätt att börja med pottan.........han bestämde alltså själv, ungefär som när han slutade med nappen också alldeles av síg själv, bara slängde den precis innan han fyllde ett.....!!!

Mammas goa älskling är bäst!!!

Mecka!

Fick en fin polismotorcykel av pappa som självklart måste meckas med!!!




Dagis!

Då har vi varit tre dagar på dagis.....och de två sista så har vi varit hela dagarna, till och med sovit.....!!
I dag så var pappa med och hälsade på alla fröknar och barn och föräldrar...och så tog han en massa fina kort också!

I morron (torsdag) så ska mamma gå ifrån vid 10 och komma tillbaka vid 14..........och vem hade tänkt lägga mig för lunchsovning...???!!!


...självklart med en boll....vad annars...!!!


...på en liten upptäcksfärd för mig själv....fast jag har ju koll på vart mamma och pappa är...


...fruktstund.........! Ni anar inte hur söta alla små barn är när de sitter bredvid varandra och äter frukt!!


...vill du dela med mig...??!!


....hmmmmm.......vad kan 1+1 bli tro...!! Nääääää vi har inte börjat med matte ännu...skoja bara!!


...nu har vi mellis...alla har precis vaknat efter lunchsömnen....


...och så fick vi gå ut och spela lite mer fotboll..JIPPI....


...och gräva lite i leran också!!

Dag 1...

...på dagis är avklarat. I dag gick det snabbt, vi var där i 1 timme..........men i morron är det hårdkörning, då ska vi vara där från 9-15......jag undrar bara en sak...........hade dom tänkt att Kalle skulle somna där???!!!

Kalle tyckte att det var jätte roligt, fanns en massa skojiga saker att leka med, och så var Axel där, en kompis från öppna förskolan, men som började på dagis i våras......vicken tur!!

Fröken fick till och med en kram och en slängpuss när vi gick hem!





Proviva e gott!!

Så här ser man ut när man dricker proviva......








...nu får du faktiskt visa mig bilderna också!!!...........och sluta skratta åt mig!!!

Pottan!

...nu i kväll så sprang älsklingen runt alldeles nakenfis, och plötsligt så sa han kissa potten och gick in i badrummet och satte sig och kissade på pottan...............snacka om att jag blev häpen......vi har ju potträning, men inget påtvingat.....så snacka om att det blev applåder här hemma..........ÄLSKLINGEN HÅLLER PÅ ATT BLI STORA KILLEN!!!
Och i morron så börjar han på dagis.........!!!


...måste ju få lite bilder på oss två också.........fast det blev nog inte så himla bra!!!

Kalle & Ebba!

De här två är som syskon, om en gör en sak, så måste den andre göra likadant, och så ger de varandra tjuvnyp hela tiden....och ibland så måste man pussas och kramas lite också!!!




Busfrön..!



Vi var ute och åt lunch med Vera och Ebba här om dagen, då satt de här två busfröna och stoppade in majs och ärter i öronen....





när kommer det där som kallas bordsskick!!??

Liten blir stor!!!

På måndag så börjar den här lilla killen, eller man ska kanske säga stora, på dagis. En av hans blivande lekkompisars mamma på dagis berättade att det nu fanns en hylla för Kalle i kapprummet, hjälp säger jag.............vad konstigt, kom precis på att det nu är en ny episod i vårt liv, tiden går så fasligt fort, men jag är så otroligt tacksam att jag fått vara hemma med Kalle så här länge, det passar som sagt var inte alla, men för oss har det verkligen funkat superbra.

Och så mycket ord det kommer ur hans mun nu, han kan nog säga allt jag säger, även svordommar tyvärr......på kvällarna så ligger han och pratar om alla han träffat på dagen samt alla som han träffat i sommar, självklart blir det mycket moster Anna-Karin och Lennart, Mommo, sköldpaddan Kurt, Mogge, Pia och vovven, och här omkvällen så sa han Lars........och vem är det...men igår så kom jag på det.......det är ju Niclas...jag kallar honom för NicLars....han låg och pratade om Niclas röda bil och då sa han Niclas Lars!!! 
Och självklart pratar han om sina kompisar med föräldrar också, glömmer nog inte nån!

Ja då undrar väl alla vad jag ska göra nu då............ja säg det!!! Jag får väl sitta på våra vänner Paula, Henke och Marisas balkong och spana ut........över dagiset....för de har full insyn, så då kan ju jag hålla koll på Kalle och Paula på dagarna ialla fall........eller............så får jag väl skaffa mig ett liv utan barn på dagarna................ska nog gå bra det med!!!!!!!



Kusinerna från Lund!

Det är inte alls ofta vi träffar kusinerna från Lund, Adrean med fru Sanna, Agnes och deras mamma Margot som faktiskt bor i Bryssel, men de var hemma hos oss här om dagen och Arne grillade och fixade jätte mysigt.


...de är imponerade över lill Zlatan, Kalle alltså, han är visst duktigare på fotboll än kusin Adrean...
Pappa, Sanna, Agnes och Margot..


...som håller på att bli bortfintad....


...men Adde stå inte bara där........man måste ju springa lite också...


...äh...lika bra att göra nåt annat......kom Adde...så ska jag visa dig nåt annat............


...kul va....ett noll till mig......


....så där ja....nu vann jag!!!


...glada gänget, Sanna, Adrean, pappa och Margot...


...grillat e gott...!!

Husesyn...

Kalle visar Paula vilken fin och skön säng han har hemma hos pappa....


...visst har vi det mysigt...


....men hallå....stör oss inte, vi leker ju kurragömma ju............


...jaha, där försvann hon...


...men jag tänkte bara spela lite för dig..!!

Plaskis!

Så kom då äntligen det vackra vädret och vi kunde leka i plaskis i Skytteholmsparken...


Paula och Kalle leker..


...och leker...


...och självklart lite fikapaus...


...sen träffade vi Jacob, och pappa köpte glass till oss...


...och då var vi jätte duktiga och stod på rad så att mammorna kunde fota oss...


...för vi är ju världens sötaste.........


...och det var jätte gott med glass..!!

Kalle & Vendla..

Här om dagen så kom gudmor, Simone och Vendla på besök. Vi lekte i parken, åt lunch och lekte, det var jätte roligt eftersom vi träffar dem alldeles för sällan. Vendla och Kalle är födda samma dag.


Simone och Vendla gungar


..visst är det fin utsikt härifrån Vendla....jag brukar stå här och spana...




..när vi kom hem så myste vi och läste varsin saga..........

..................hoppas dom kommer hit snart igen!

Kärleksparet!

I måndags när vi gick ner till parken så ringde vi förstås Paula och Henke och frågade om de ville hänga med, och de ville de så klart, Paula har varit besviken på Kalle för att han inte har varit i parken på hela sommaren, så innan vi ens såg dem så hörde vi Paula skrika Kalle, Kalle, och när hon kom in i lekparken så bara rusade hon fram till en blyg Kalle och ville ge honom allt hon hittade..........sötaste lilla gumman, man blir alldeles kär i henne, söt som socker är hon också......tycker nog Kalle också, för nu tjatar han bara om Paula och när de träffas så håller de handen och pratar med varandra och så blir det en del pussar också......och om den ena går åt ett håll så följer den andre efter!!! Ett riktigt litet kärlekspar.


....hallå...........var är jag någonstans............och Kalle var är du...!!!


....bara för att det är du Kalle, så får du låna vagnen.....


....fotbollsmatch, Kalle och Paula i ett lag och Henke i ett.......Kalle och Paula vann såklart ;=))


.....vilken fin mössa du har Paula, passar himla bra på mig också...och du är ju riktigt snygg i min kepa...visa inte din mamma bara...hi hi hi!


...ååå jädrans, de har tagit kort på oss, vill så klart ha bildbevis på att du hade kepan på dig, för att visa din mamma såklart, men vilken tur att du han ta av den!!!!     

Ikea!

I söndags så var vi på Ikea och shoppade i massor...........Kalle också....


schyst säng, och alldeles rund är den .........som en boll...


..så här vill jag nog ha det....jätte mysigt, som en koja...


...och den här stolen och det här bordet passar ju alldeles perfekt....behöver jag inte sitta med mamma och pappa och äta, utan jag kan bestämma alldeles själv, när, var och om jag vill äta!!!

Cykelhjälm..

e kul.................tyckte mamma och moster också, som skrattade som galningar..!!


snygg hjälm va?!!


..hhhooo hjälp, vart kom alien ifrån...


...en söt alien!!!

Inga bilder!!



Här skulle det nu finnas bilder från våran dag............men kameran har inget batteri, så när jag har laddat så kommer det jätte fiiiiiiiiiiina bilder på älsklingen.

Kan berätta att vi är tillbaka i Solna, och när vi kom hem så rusade Kalle in på sitt rum och slet i alla grejer, och så hoppade han upp i sängen och började läsa en bok....!

Så nu håller jag på och fixar och donar så att det blir lite ordning här hemma, har köpt ett nytt bord på Ikea som jag precis oljat in (trodde typ att det var lackat, är inte så himla haj på sånt), men det blir superfint. Kl är nu jätte mycket, tänk att man kan komma på att man ska göra en massa konstiga saker mitt i natten. Jag håller även på att diska en massa glas för hand, för diskmaskinen har såklart gått sönder.....:=(( Så nu får jag köpe en nyer diskmaskin också....!!!
Alltid lika roligt med nya saker..............!!!

Nu ska här fortsättas fixas, innan kudden kallar på mig!

RSS 2.0