Hockey..det nya!

Vår älskade kille är tokig i allt som har med bollar och puckar att göra, nu är favoriten skridskor och att spela hockey, och i helgen så fick han en riktig hockeyklubba samt hockeypuckar av sin pappa, ooooojjjjjjjjj vilken lycklig kille!!! Här hemma så spelar vi hockey i köket, och skridskorna består av raggsockor, väldigt bra att åka runt på, riktigt gympapass, svetten rinner av Kalle.






Sötisen!

Hittade denna härlig lockiga bild på Kalle....såååååååååå söt!!! Kanske ska låta håret växa igen....!!!

Lördag!

I lördags så sprang jag och Vera på Formexmässan halva dagen (hade behövt 2 dgr till ;)), sen blev vi bjudna på fantastisk middag av Johan och Veras son Emil, pappa Arne fick också vara med, för Kalle var med honom när vi var på mässan. Busfröna lekte och röjde gärnet, så det tog inte många minuter för Kalle att somna när vi kom hem, om vi var hemma 19.20 så sov han 19.30....!!!


Ebba och Kalle rider käpphäst..


Kalle och Lisa..


..två trötta och slitna "snyggingar"....

Kökshjälp!

..det är roligt för Kalle hjälper gärna till i köket, även om det blir lite si och så och på hans vis såklart, här har han (med lite hjälp av mig tillslut) rivit morötter och sen gjort en liten morotsdrink eller vad det är.....




...och som hamnade lite varstans ;)) med vad gör det!!!

Äntligen..

...så fick Kalle prova sina skridskor för första gången, och så här duktig var han...!!!


..kan alldeles själv...


...precis som en riktig hockeykille...


...lite bakhalt blev det ibland ;))


...fixar till och med att resa sig själv...




...Ebba kom också och provade sina skridskor...


...Vera kör dubbel...!

Kalle tyckte det var jätte roligt, ville inte lämna skridskobanan, han åkte i två timmar, fick muta med varm choklad hemma hos Ebba, som han inte tyckte om ;)) -Du kan få min choklad mamma, tyckte det inte var så himla gott!!!
Och sen när vi skulle gå hem så ville han gå förbi skridskobanan och åka lite till, fast då var det alldeles för mörkt...så det blir att hämta honom tidigare från dagis någon dag så vi kan gå och åka skrillor!!!

Gamla minnen...!

..som förr när han badade i diskhon....han får fortfarande plats!!!




Grattis farfar Yngve!

Hurra, hurra för världens bästa farfar som fyller 84 år idag!!!


Min stora kärlek...

Så här, när man har haft barn i 3 år så kan jag faktiskt inte begripa vad jag gjorde innan Kalle kom.....fanns det ett liv innan Kalle ;)) Denna prins är allt i mitt liv och det tror jag nog att han är i Arnes liv också.

Han pratar nu utan att sluddra....hm ja en perfekt talare alltså ;))

Och så lagar han mat, bakar bullar och bröd (med sin pappa), hjälper till med tvätten....!!! Hmmm detta var ju inte så himla viktigt egentligen, men han gör det faktiskt!!!

Sover som värsta sjusovaren...somnar innan 19.30 och så får man väcka honom om man ska hinna till dagis innan 9.00!!!!!!!!!

Klagar inte något om man är ute på utflykter eller storshopping..fråga moster, mormor och Lennarts, de är grymt imponerade..!

Lite blyg och avvaktande till människor han inte träffat eller träffar sällan...och det är ju så att vi vill ju inte att våra barn ska följa med vem som helst så det är ok! Fast svårt att fixa barnvakt blir det ju då....bara att ringa mormor, moster och Lennarts i Orsa!!! Synd att man inte kan anlita fröknarna på dagis när det kniper;))...Maxim, Camilla, Afshane och My som han avgudar!! Och självklart nya fröken på dagis, jätte härlig tjej, som vi gillar stenhårt!

...och när han kommer och säger "Mamma vill du leka med mig?"....ja vad gör man då...jo leker och leker och leker....!!!....och leker igen ;))

...då kan man ju undra, finns det ingenting att klaga på....om man nu skulle vara tillåten att göra det....!!!
Näää, ingenting finns det att klaga på, även om jag inte får träffa honom varje dag, han får ju bästa kvalitetstid hos oss båda. Fast självklart saknar jag honom när han inte är med mig (och Arne känner nog det samma när han inte är hos honom)!

....såååå vad gjorde jag egentligen för 4 år sen, livet innan Kalle var påkommen, alltså han låg ju i magen för 4 år sen, men ingen utom han själv visste om det.....! 

Svar: Vetefan!!! 

Nu ska jag in och kolla prinsen som ligger och snusar i sin säng!


 


Proffset!

Kalle och jag har taktiksnack...ja fotbollssnack alltså...jag är hans nya sportkommentator och även målvakt, hejarklack, materialare...ja allt som man kan behöva när man är fotbollsproffs.....och kul har vi!!!


Rättvist ska det vara...och

...om alla andra ska ha massage så ska faktiskt Pricken också få det...!


....blivande massör..också...eller hur alla ni som fått massage av Kalle ;))

Spindelmannen...

Sötaste läskigaste spindelmannen i Solna....!

Vilken tur att jag jobbat med min spindelfobi ;))


Kurt!

Häftigt att se hur mycket Kurt växer för varje gång vi kommer till Orsa. Jag funderade en stund på om kanske Kurt skulle ha en egen blogg....undrar vad som skulle skrivas där tro....;)) för just nu så vill han knappt lämna sin fleecefilt som han gömmer sig i, under värmelampan!!!

Här tog han sig ialla fall en snabb promenad runt ägorna!




Kalles blogg!


Kalle är ju inte pytteliten längre och det känns så där att hans blogg heter pyttelitenhamberg, funderar på om jag ska starta upp en ny Kalle blogg och utesluta pytteliten, tyvärr så kan man inte bara byta namn på bloggen, surt tycker jag, hade ju varit enklast och så finns ju allt från innan han kom och fram till nu...!! Vad tycker ni??


.....älsklingens första strumpor!

Nysnöat!

Ute på gården hemma hos moster när det är nysnö så är det helt ok att äta snö....men absolut inte i Stockholm, inte ens när det är nysnöat!!! Och det vet Kalle!!!




Home sweet home...

Efter 2,5 vecka (nästan) borta så är det väldigt skönt att komma hem igen och att allting återgår till det normala. Kalle var väldigt glad och nöjd över att få leka med sina leksaker igen, så nu har han röjt både hemma hos mamma och pappa.
Vi fick ett paket på posten, som vi hämtade ut i söndags, någon reklamgrej trodde jag, men det var Playmo som vi hade vunnit på kusin Jannis blogg, hon är ju storbloggare och då sponsras det med lite sånt ibland. Kalle blev superlycklig över ännu en till julklapp, som var en djuraffär, så inatt så sov han med en liten kanin i sängen.

Och jag tror Kalle tyckte att det var jätte roligt att vara tillbaka på dagis idag.

Nyårsafton!

Nyårsmiddagsdax...syns nog på bilden att det stektes kött ;)) men vi märkte det först när vi tittade på bilderna..och luktade på kläderna! Men attans så gott det var!



..och efter middagen så var det dax för dans!


Tut tut!

Kalle, mormor och Niclas leker tåg...gissa vem som är lokförare och bestämmer??!!


Små fossingar!

Varje år den 3 januari så har det blivit tradition att göra fotavtryck av Kalles ena fot...tänkte hålla på tills han blir 18.....eller inte ;)) Nu ligger stl på ca 25.






Hos frissan Jemth!

Dax för tillpiffning av frisyren....så här gör vi när vi klipper håret, moster håller låda och jag klipper..!!




Sötaste!

Nytt intresse!

Vi var på FM-Mattsson hockeykup för juniorer i Mora en dag, bara för att Kalle skulle få uppleva grabbarna Jemth/Bergströms stora intresse, och juniorhockey är bra för de spelar bara två perioder!!!
Kalle var grymt imponerad.....av ismaskinen, som fixade till isen!!!

Men nu har han spelat hockey varje dag sen vi var där, och hjälp vad han plockade upp vad de gjorde där ute på isen, han åker om kring (på strumporna) och dribblar pucken, bollen ja vad han nu spelar med och så smackar han iväg med värsta slagskottet, så man får passa sig....jätte kul har vi, och självklart så kommer isbilen in och fixar iordning! Vi har nu även en blivande hockeyspelare...eller ismaskinskörare!!!




..Mora fick storstryk av Södertälje!

Tomten finns...

på Tomteland i Mora!
Vi fick biljett till Tomteland av "kusin" Martin i julklapp, så i tisdags så for vi med Anna-Lena in i sagornas värld och hälsade på Tomten och hans vänner! Sååååååååå härlig och mysig dag, hit måste vi fler gånger.


Ser ni...tomten finns...


...och bilden är inte arrangerad, det är vi som står bredvid självaste tomten ;))


...och så fick Kalle skriva en önskelista till tomten och till nästa jul...


...som han stolt gav till tomten själv...


..och tomten tyckte att det var en suverän julklapp som han önskade sig....och vet ni vad det var....en JULKLAPP...så klart ;))


..vi fick gå på Tomteskola, och det var vinterälvan Glimra som höll i den, tillsammans med Tomtenissen Napp...


Tomtens ren Rudolf är den stora som står längst fram till vänster...


Bästaste Anna-Lena följde med oss och hälsade på hos tomten, vilken tur, för hon har varit här många gånger!

På eftermiddagen när vi skulle gå hem så följde Tomten, Glimra och Häxan med oss till utgången, och på vägen ut så träffade vi på stora trollet, som vi kunde prata med för vi hade lärt oss lite trollspråk, trollet hade tagit Häxans kvast så vi fick hjälpa häxan att få tillbaka den!

Mulning!


Lennart och Freddan har snökrig......Kalle vill också vara med på ett hörn...









Sparkåkning!

Moster har en alldeles perfekt spark för Kalle, så nu har vi varit ute på sparkturer...






En tur till torget och tillbaka...torget är där majstången står...


..vi åker tåg, men en av passagerarna hittade inte riktigt sitt säte...


...fastnade lite mitt i mellan....!!!

Pulkabacken!

I slättberg där moster bor så finns det en jätte fin och bra pulkabacke. Här kommer lite bilder från när vi var där och åkte.



Kalle med sin snowracer och på bilden ovanför så står moster och väntar på att ta emot Kalle när han kommer ner.


Lite lyx är det när man har privata uppdragare i backen.....


Lycklig kille...


Kalle busar med moster och ovanför på bänken så sitter Fredrik och Lennart och vilar...


..innan det är dax igen....!





Gott nytt år!

Kalle åkte med sin pappa upp till Hudiksvall för att fira jul och jag åkte till Orsa, lite konstigt var det, men med rätt inställning så fungerade det jätte bra ...faktiskt!
Sen när Kalle kom hit så har vi haft fullt upp med utelekar och innelekar och det är svårt att hinna med att blogga, och så vill alla andra ha min dator...!
Men vi har det helt fantastiskt mysigt här i byn, och åker skidor, pulka och spark, och så har vi varit på hockey!
Det kommer bilder på allt!

Kalle och jag önskar alla ett gott nytt magiskt och framgångsrikt år, precis som vårt kommer att bli ;)) !!!

Vår lilla skidåkare!

Kalle har fått låna skidor av grannarna, han är jätte duktig och tycker att det är jätte kul!
Så nu blir det för mamma att gå och köpa så att vi kan åka i Stockholm också!




Julfirande med Kalle!

Kalle firade julafton med sin pappa i Hudiksvall, men den 28 december så fick vi träffas igen, hela familjen Jemth åkte till Söderhamn och mötte upp lilla älsklingen. Och så kom tomten och ringde på dörren på kvällen, och Kalle var lycklig över att få träffa tomten igen...






..kusin Mattias jobbade på julafton så han fick också klappar av tomten i efterskott..


..kusinerna hade köpt en jätte fin legolastbil som genast blev favorit....fast det var Lennart som fick bygga ihop den..




..moster leker med Kalles dator som han fick av moster och Lennart..


..och av mamsen så fick han en radiostyrd bil...som går lagom fort för en 3årig kille...


..Tack snälla tomten för alla fina julklappar, vi syns nästa jul igen!!!


RSS 2.0