Frukostmys!

Frukost vid tvn, och Kalle ska vara som mamma och ha morgonrocken på, nu har Kalle ingen riktig morgonrock så vi måste nog önska oss en sådan av tomten......som ialla fall kommer att komma med en raggarbil med två knappar, snälla om någon ser en sådan bil så ring mig och berätta ;)) för en sådan vet Kalle att tomten kommer att leverera...!!!


Kalle & William!

I fredags så kom Katya och William på besök, Kalle fick vara hemma från dagis!
Vi hade en jätte mysig dag med innelek och utelek. Familjen flyttade från Orsa till Upplands Väsby i september och det känns jätte konstigt att träffa dem här och inte i Orsa, men det är roligt att de bor här nu.
Hoppas att Willliam vill komma och leka flera gånger, för Kalle tyckte det var jätte skoj och ville inte att de skulle åka.












Nallebjörnshäng...

Här om dagen så lekt Kalle med alla sina nallebjörnar, och då kom jag på att jag har ju en bild på när han bara är några månader gammal och ligger på samma ställe med björnarna....fast den gången så var det lite lättare att fota honom...!!!










Fredagsbesök!



Det blir lite glest mellan inläggen, men eftersom Kalle bor ett par dagar hos mig och ett par dagar hos sin pappa så blir det ju lite mindre bilder och lite mindre umgänge. Och så hinnar jag inte riktigt med att fota honom nu för tiden..!!!!
Men han kommer till mig í morgon, fredag, redan på morgonen, för vi ska få besök av kusin William och hans mamma Katya, som har flyttat hit till Stockholm från lilla Orsa. Det ska bli jätte roligt att träffa dem igen och jag ska ta massor av kort och lägga in här på bloggen.

Kan berätta att Kalle började med en ny grej här om dagen....-Mamma..jag har en idé...och så berättade han vad hans nya idé var, sååååååå jätte roligt att lyssna på honom för han var verkligen entusiastisk.


Kalle, William som kommer i morgon och så Philippe som inte vill vara med...(bilden togs 17 april 2009)


William, Katya och Kalle på leklandet i Mora..också april 2009


Innelek!

Nu när vädret är sisådär ute så har vi pysslat och lekt på Kalles rum, här leker vi med tågbanan som var förra årets julklapp...undrar vad det blir i år! Kalle önskar ialla fall sig en raggarbil med två knappar, och han säger att tomten kommer faktiskt att komma med en sån......så jag måste nog ta med honom till leksaksaffären så han kan visa mig vad han menar för bil!

I helgen har han haft pappa helg så nu läääääääääängtar jag jätte mycket efter honom. Idag blir det bara att mysa, men i morgon ska vi nog gå och bada en sväng här på Wellness, varmt och skönt vatten!!!




Medans mamsen lagar mat...!

Kalle har upptäckt att det även finns film på datorn, och det är ju bäst att ha hjälmen på ifall man somnar.....som han faktiskt gjorde när han tagit av sig hjälmen, och ramlade av stolen gjorde han också, fast det gick bra....!




Blivande fotograf!

Laddade ner bilder från kameran idag och hittade dessa vackra ;)) bilder, måste vara mästerfotografen som övat, och han valde ju ett väldigt fint motiv tycker jag...vad tycker ni??!!
Posera och fotografera samtidigt kan han också....






Ibland är det tuffa tider!

Min älsklingfixidonare hade det lite tufft igår, när han kom hem igår (pappsen lämnade honom här) så var han helt gråten och arg och bara inte ville nåt...så efter en stunds nejande så frågade jag vad det var för fel, då kunde han berätta om saker som hänt på dagis som varit jobbiga för honom, jag såg att det verkligen lättade för honom när han fick berätta, och efter det så var han samma gamla vanliga fixidonare som hjälpte till med maten och bara myste med mig! 
Och sent i går kväll så pratade han i sömn och slog i väggen och sängen -Dumma dig, dumma dig...!!!
Så det var väl bra, han fick även tömma ur sig när han sov ;))
Men i dag så hade han ingen lust att gå till dagis!


Paula 3 år!

Nu var det dags för Paula att fylla år och ha kalas, och hon känner såååå många människor så kalaset fick bli på hyrd lokal, jätte spännande tyckte alla barnen, det var stort och fanns flera rum som man kunde utforska!


Kalle köpte en barbydocka med hundvalp i present!


Snygga mamma Marisa fixade och donade, det var fantastiskt fint och som vanligt jätte god mat och tårta!!!


Ler och långhalm....tittar på Bananer i pyjamas. Ebba fick följa med Kalle och mig, för hennes föräldrar spelade vollybollturnering. (De var lätt ledbrutna och hade blåmärken över allt ;))


..och så kom goa Jacke och ville också sitta bredvid Ebba, så här kinkig blev hon då, men med lite flört från Jackes sida så löste det sig till slut ;))


...trots tjo och tjim så lyckades några sitta stilla och titta på tvn!


Pappa Arne och Paulas pappa Henke, som fyllde år i fredags, fixade och donade i köket!

Festen fortsatte sen "hela" natten hemma hos Paula, fast då hade vi gått och lagt oss för länge sen, Kalle somnade utmattad och glad kl 19.00, men som tur var så följde pappsen med och höll ställningarna!!!

Tack goaste och sötaste Paula, Marisa och Henke för en jätte rolig födelsedagsfest!

Lördag 13/11

På lördag förmiddag så kom grannen/dagiskompisen Viktor hem till oss med sin mamma, alltid lika trevligt med spontan besök! Synd att det inte händer oftare, jag är ju uppvuxen med att människor spontant våldgästar en hela tiden, saknar det här i Stockholm. Så tack för besöket Maria och Viktor!!!


Fredagsmys...

...med tjejerna Vera, Ebba och Lisa. Vi åt middag tillsammans och hade det allmänt mysigt med god mat, vin till mammorna och glass till barnen!


Lisa har fullt upp med att tämja en livsfarlig orm...


...som verkar ha smygit sig in i klosslådan, med tanke på Kalles min ;))


...det var inte så farligt, Lisa har koll på ormen!....Ebba lär Kalle hur man lägger pussel...hon är proffsernas proffs, har aldrig sett maken till pusselläggare någonsin!!!

Kompisar är bra!

I torsdags så var vi hem till Ebba och åt middag med dom, Ebba var mest trött och Kalle bröt ihop när vi gick därifrån....så nu kommer dom hem till oss och äter middag på fredag!!!


Ebba med lillasyster Lisa


Kalle hjälper Lisa som mest ser chockad ut och undrar vad jag gör...


En trötter Ebba..


...som faktiskt piggnade till en liten stund när det blev tal om att leka med dockhuset..


...fast Kalle tyckte det var roligast att hoppa med legogubbarna på taket ;))

Klackskor...!

...hemma hos Ebba idag, så hittade vi jätte fina klackskor som självklart måste provas....
men nääääää det gillades inte riktigt, fort av med dem ;)) jätte dåliga tyckte Kalle!




I onsdags....

Man kan ju alltid roa sig med en cykeltur när det är "skit"väder ute ;))


...konstig nog så är det mammsen själv som shoppat tröjan Kalle har på sig....efter som jag är känd för att inte riktigt gå ihop me spindlar...men jag säger bara det...TACK RESAN....fobiprocesserna är suveräna ;))




...snö och slask och en massa blåst...!!!

Tisdag 9 november!

Idag är det sånt väder som gör att man hellre sitter inne och pysslar, jag ska hämta Kalle på dagis och vi har inte setts sen i fredags, så jag hoppas att han är inne på min linje...gå hem och myspysa!




Mera paket!!!

Förra måndagen så kom moster Pia och kusin Janni till oss för en övernattning, de skulle hämta Josefin på Arlanda tidigt tisdag morron, hon har varit i USA i 3 månader. Då fick Kalle 2 födelsedagspresenter i efterskott, gissa vem som blev överlycklig när han kom hem på onsdagen och hittade 2 paket på sängen...!!!
Tack moster Pia och kusin Janni för de fina presenterna!





Kurt!

Kurt växer lika fort som Kalle och jag tror att de är ungefär lika gamla och lika roligt är det att se honom varje gång vi kommer till Orsa, han är liksom speciell den där Kurt!




Mys!


Kalle matar med paprika..


...för det är det bästa Kurtan vet!


Freddan!

En av favoriterna i Orsa är Fredrik, i vanliga fall så får han dela favoritskapet med Jocke och Johanna, men de var inte med i helgen, så Fredrik fick all uppmärksamhet, tur att han är tålig ;))


Moster & Kalle...

.....oj så glad Kalle blev när vi kom till Orsa och han fick träffa moster, då dög inte jag längre!!!
Jag fick inte ens köra min egna bil, för det skulle moster göra.....!!!

Lite bilder från när vi är ute och grillar!








Morgontvätt!

..tvätten nästan färdighängd...bara en liten detalj kvar :))




..världens sötaste detalj!

Mosters!

Lennart håller på att bygga en veranda, och eftersom han jobbar i Norge så tar det ju lite tid, men den kommer att bli fantastisk, vilka härliga grillmiddagar det kommer att bli....och som ni kanske ser så står faktiskt syrran och grillar till höger om huset...och Kalle cyklar till vänster...!!! Men vi avnjöt middagen inne, lite kallt var det ju faktiskt!


RSS 2.0